En het is weer maandag. De ballen gooien we maar weer in de lucht. Hond uitlaten,  kop koffie maken en weer achter de laptop de komende vijf dagen. Deze werkelijkheid zal voor velen herkenbaar zijn.

Voor sommige mensen kost het het geen moeite om met een positieve mindset deze bijzondere tijd tegemoet te treden en voor anderen is het een intern gevecht. Het thuiswerken brengt kleine ergernissen met zich mee en als je niet weet hoe, dan worden deze kleine ergernissen steeds groter en zwaarder. Loslaten … hoor je dan van vrienden en familie. Laat het gaan… én laaaat het losssss…. Alsof je ineens een gedachte gaat loslaten, een ergernis kunt weggooien of een boosheid in de ijskast kunt zetten. Dat is nog niet zo makkelijk mocht dit mogelijk zijn.

Jaren geleden was ik werkzaam op het vliegveld in Buenos Aires. Ons kantoor was daar een grote ruimte zonder sub-ruimtes. Met 15 collega’s bereidden we daar de aankomst van de vluchten voor en handelden we de administratie af na het vertrek van de vlucht. Ja, in die tijd moesten wij de ontvangen tickets nog handmatig tellen. In dit digitale tijdperk  kunnen we ons hier niet veel meer bij voorstellen.  
Wat ik in die jaren heb geleerd, is om me af te sluiten van de buitenwereld wanneer ik geconcentreerd een taak moet volbrengen. Of er nu gezellige muziek werd opgezet of een levendige discussie was; ik had mezelf geïnstrueerd om in mijn coconnetje te kruipen en geconcentreerd mijn taak af te maken. Dit betekende dat ik niet meekreeg wat er om me heen gebeurde. Een effectieve manier die ik en veel mensen met mij gebruik om de focus positief in te zetten.

Wat heeft dit dan te maken met ergernissen, boosheid en frustraties?
Precies, dezelfde focus wordt automatisch opgestart. Helaas is het resultaat van dit gedrag een negatieve mindset.

Hoe dan wel?
Door “het loslaten” te vervangen door de focus te verbreden naar een perifere blik. 

Hoe doe je dat dan?
Heel simpel, stel jezelf vragen:
Wat zie ik nog meer? Wellicht zie je een mooie gezicht of een prachtige bloem. Verwonder je!
Wat hoor ik nog meer? Mogelijk hoor je vogeltjes fluiten of een mooie sonate op de radio. Luister meer!
Wat voel je nog meer naast de boosheid of frustratie? Pijn aan je grote teen of jeuk aan je linker oor. Scan je lichaam op wat je voelt.
Je zult zien dat er een prachtige glimlach op je gezicht komt en dat je de
 focus kunt verleggen en/of verbreden waardoor je ergernis, frustatie en boosheid als sneeuw voor de zon verdwijnen.

#onlinecoachen # NLP #coachen #mentor

Wil je hier meer van weten neem dan contact met mij op ingrid@sola-bs.nl tel 06 40580284