Presenteren de sport van beïnvloeden

Wat maakt nu dat sommige sprekers zo’n charismatische houding hebben waardoor alles wat ze zeggen bij hun gehoor erin gaat als zoete koek? Herken je dat sommige sprekers hun publiek bijna letterlijk in slaap praten? En wanneer ben je nu echt bereid om naar iemand te luisteren? Welke ingrediënten moeten in elke praatje aanwezig zijn om de ander(en) succesvol in beweging te krijgen? Hoe kan het dat sommige sprekers authentiek en natuurlijk overkomen, hun publiek direct en vanaf het begin weten te boeien en er zelf als spreker ook veel plezier aan beleven?

Presenteren is de ‘sport van beïnvloeden’ zodat je gehoor na je presentatie iets doet, laat of – bij wijze van spreken – voor altijd iets onthoudt.

 

Wij trainen mensen die voor groepen, grote groepen en heel grote groepen een presentatie moeten geven. Na deze trainingen hebben ze geleerd en ervaren hoe ze makkelijker en beter de aandacht van hun publiek voor lange tijd kunnen vasthouden ongeacht het onderwerp. Dat varieert van een half uur tot bijvoorbeeld een hele dag. Na afloop van de training sta je zekerder voor een groep, maak je sneller en makkelijker verbinding en houd je de energie bij je gehoor hoog. Eén ding wil je namelijk niet: een stortvloed aan informatie zenden en hopen dat er iets bij de ander blijft hangen. Wat je wel wilt is dat mensen zich vermaken, iets leren en daarmee iets gaan doen, laten of voor altijd onthouden. Na de training weet je dat jij, als spreker, daar heel veel invloed op hebt en heb je gereedschappen gekregen die jou daarbij kunnen helpen en ondersteunen. Geen tips & tricks. Het publiek wil namelijk jou zien, horen en jouw energie voelen. Pas dan bereik je jouw gehoor. Daar gaan we voor.

Inhoud

• Vorm & Inhoud
Bouwstukken van presenteren
Persoonlijke state

opbrengst

Eenmaal bewust betekent dat je niet meer onbewust kunt kijken en luisteren naar andere voordrachten. Maar wij vermoeden dat je dat ‘risico’ aandurft.

Feedback

“Wat een complimenten na mijn presentatie, en de grootste winst is dat ik enorm veel plezier heb gehad en vanaf nu vaker ga presenteren”

Ben jij toe aan de volgende stap?

Neem dan vandaag contact op en start je groei! bel. 085 043 0579

Feedback

When developing a joint training program with Ingrid, I appreciated her professional and clear approach. Furthermore she is creative in developing training tools and she has excellent listening skills. - Marieke van der Laan,
Tijdens een seminar heb ik Ingrid leren kennen en haar enthousiasme sprak me direct aan. Op het moment dat ik met acquisitie aan de slag wilde gaan, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze me wilde helpen. Dankzij haar overtuiging en duidelijke coaching heb ik inmiddels al een paar nieuwe klanten binnengehaald! - Rochelle Danis,
Ingrid is en trainer die op een bijzonder enthausiaste manier de interactiviteit in een groep weet te krijgen. Zelfreflectie ontstaat op een natuurlijke manier waardoor het leerelement bijzonder groot is. Communicatie en sales vanuit het perspectief van de klant, wat op de lange termijn lucratief is, is bij Ingrid een natuurlijke eigenschap. Bij de vele trainingen die zij voor ons gedraaid heeft is een waardering onder de 8 nog nooit voorgekomen. Ik hoop nog regelmatig gebruik van haar kwaliteiten als trainer te mogen maken. - Wim van Wikselaar,
Ingrid heeft onze ondernemersvereniging begeleid naar een geslaagde ZOOMsessie. Zij gaat heel professioneel te werk en speelde goed in op onze wensen. Ingrid zorgde ervoor dat iedereen goed kon meedoen aan de sessie door handige met tips en adviezen. Ingrid is bovenal een vriendelijk en plezierig mens en met haar weet je dat het voor elkaar komt - Karin Woltering,

Kennis en inspiratie voor mens en organisatie

Wij helpen mensen individueel én in teams om inzicht te krijgen in hoe mensen leren, samenwerken en communiceren. De basis van al onze trainingen en coaching-sessies gaan uit van de kracht van de persoon. Ingrid gelooft oprecht dat iedereen over de middelen beschikt om de gewenste verandering in te zetten en te bereiken.
Ingrid Solleveld

Wil jij ook effectief online leren presenteren?

Neem contact op voor een 1/2 dag training en leer hoe je je kennis effectief overbrengt en excellente feedback van je toehoorders krijgt.
info@sola-bs.nl