Samen groeien

Inzicht in hoe het werkt

Effectief, goed en met plezier samenwerken is ongelooflijk belangrijk voor een organisatie, afdeling of team. Alles wordt makkelijker als het team optimaal functioneert. Wij bij SOLA zijn pragmatisch en houden ervan om complexe onderwerpen eenvoudig te maken. Wij helpen personen en teams inzicht te krijgen in hoe mensen leren, samenwerken en communiceren. De basis van al onze trainingen en coaching-sessies gaan uit van de kracht van de persoon omdat wij erin geloven dat iedereen over de middelen beschikt voor de volgende gewenste stap.

Een greep uit ons aanbod!

NLP

Wat leuk dat je voornemend bent om een training te gaan volgen over hoe mensen communiceren gebaseerd op de technieken van NLP.

De training vindt plaats in het landelijke Zoelmond in de Betuwe. In huiselijke sfeer, individueel of met een kleine groep gaan we samen in gesprek. Aan de hand van voorbeelden en verhalen wordt de nieuwe stof gepresenteerd. Ongedwongen, anders en leerzaam. Zelfs de lunch is een onderdeel van de training.

Van medewerkers naar samenwerkers

Effectief, goed en met plezier samenwerken is ongelooflijk belangrijk voor een organisatie, afdeling of team. Alles wordt makkelijker als het team optimaal functioneert. In sport betekent het dat teams winnen. In organisaties betekent het dat doelstellingen makkelijker gehaald worden. 

Effectief samenwerken is op korte termijn vaak makkelijk en op lange termijn een kunst!

Op korte termijn is het namelijk makkelijk de verschillende individuen te accepteren en te tolereren. 

Presenteren

Wat maakt nu dat sommige sprekers zo’n charismatische houding hebben waardoor alles wat ze zeggen bij hun gehoor erin gaat als zoete koek? Herken je dat sommige sprekers hun publiek bijna letterlijk in slaap praten? En wanneer ben je nu echt bereid om naar iemand te luisteren? Welke ingrediënten moeten in elke praatje aanwezig zijn om de ander(en) succesvol in beweging te krijgen?

Communiceren...ja ja...

We gebruiken communicatie om een boodschap over te brengen. In onze communicatie gebruiken we daarvoor heel veel taal. Taal, woorden, dingen die we zeggen en schrijven zijn een beperkte instrumenten om je gedachten over te brengen. Het grote probleem is dat de ander niet mee kan kijken met je gedachten (en soms is dat maar goed ook!). In communicatie hebben we altijd een doel. We willen namelijk dat de ander iets gaat doen, laten of voor altijd onthouden.

Events organiseren

Veel mensen kunnen organiseren. Maar wat als het organiseren niet je enige activiteit is? En je naast je andere werkzaamheden je uiterste best doet om alle ballen in de lucht te houden? En wat als je bijvoorbeeld afhankelijk bent van een heel team en of je meerdere? Of wat als je goede idee niet wordt opgepakt?

Resultaat is dan dat je alles nog actiever oppakt en nog meer trekt en duwt aan het project. Je voelt dat je het overzicht mist en realiseert je dat je de samenhang zoekt.

Wij helpen mensen individueel én in teams om inzicht te krijgen in hoe mensen leren, samenwerken en communiceren. De basis van al onze trainingen en coaching-sessies gaan uit van de kracht van de persoon. Ingrid gelooft oprecht dat iedereen over de middelen beschikt om de gewenste verandering in te zetten en te bereiken.
Ingrid Solleveld
Founder

Feedback