Teamcommunicatie

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]
Bij communicatie gaat het er uiteindelijk om dat mensen iets gaan doen, gaan laten of juist onthouden voor een volgende keer, kortom invloed hebben. Dat betekent dat mensen meer en/of nog betere ‘soft skills’ nodig hebben.  In onze communicatie gebruiken we daarvoor heel veel taal. Taal, woorden, dingen die we zeggen en schrijven zijn beperkte instrumenten om je gedachten over te brengen. Het grote probleem is dat de ander niet mee kan kijken met je gedachten (en soms is dat maar goed ook!). In communicatie hebben we altijd een doel. We willen namelijk dat de ander iets gaat doen, laten of voor altijd onthouden.

Vraag jij je ook wel eens af:
Wanneer is iemand (alias de ontvanger) nu echt bereid om naar jou te luisteren?
Hoe zeg je wat je wilt zeggen?

En dit?
Herken je dat je degene tegen wie je praat niet begrijpt wat je zegt (en harder praten of herhalen blijkt niet te werken) of heb je weleens meegemaakt dat een ander iets tegen je zegt en dat je erachter komt dat je eigenlijk al even niet meer hebt geluisterd? Wanneer gaan mensen echt naar jou luisteren; niet omdat je de baas bent, maar omdat ze het ook echt willen? Heb je er weleens over nagedacht wat maakt dat je met de een betere ‘klik’ hebt dan de ander? En welke invloed heeft dat op jouw communicatie en het begrip bij de ander?

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Inhoud
Tijdens deze 2-daagse training maak je kennis met een aantal basisprincipes van communicatie. Hoe werken mensen nou eigenlijk echt. Met communicatie beïnvloed je altijd een ander of anderen, maar niet altijd naar de gewenste richting op (lees: jouw richting!) Je leert de ingrediënten voor succesvolle beïnvloeding om het gewenste resultaat te bereiken op een leuke en effectieve manier. We gaan inzoomen op taal en het effect van woorden.

Opbrengst
Aan het einde van deze training heb je geleerd en ervaren welke invloed je feitelijk hebt op een ander. En dat communiceren dus inderdaad ook echt makkelijker is dan je denk. Je hebt ook manieren geleerd en ervaren hoe je makkelijker goed contact kunt opbouwen met een ander en hoe je dat ook weer – respectvol – kunt verbreken.

Locatie
Culemborg naast het station.
Deze training bieden wij ook incompany aan.

Duur
2 dagen

Data
in te vullen

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

“Ik wist niet dat communiceren een samenspel van zoveel ingrediënten is”